perjantai 2. lokakuuta 2015

Vuorossa äijäenergiaa!Tutustuminen Huuman syyslukujärjestyksen uusiin lajeihin jatkuu. Viime viikolla minulla oli ainutlaatuinen tilaisuus osallistua tunnille, jolta minut on tähän mennessä jätetty ulkopuolelle. Jo viime vuodelta tuttu Äijät PRKL!, suljetuin ovin vain miehille suunnattu ryhmäliikuntatunti, on tehnyt paluun lukujärjestykseemme. Nyt lukijoita odottaa infopaketti uusitusta tehotreenistämme ja sen uudesta ohjaajasta. Toivon tämän herättävän mielenkiinnon niin kohderyhmän miehissä, kuin aiheesta epätietoisuudessa pidetyillä naisissakin. Luvassa on siis kurkistus suljettujen ovien taakse.

Mies maitohapoille

Rokki soi kovaa ja äijät juoksevat lämmittelykierroksella minun raottaessani suuren ryhmäliikuntasalimme ovea tiistai-iltana. Hevimusiikki ei ole tyypillisin Huuman ryhmäliikuntatunneilla kuultu musiikkilaji. Ohjaajan mukaan kyseinen ‘äijähevi’ on kuitenkin saanut erinomaista palautetta kohderyhmältään, eli miesosallistujilta. Tunnelma on selvästi erilainen kuin perusjumpalla. Tänä syksynä tunnin kestoa on pidennetty entisestä 45 minuutista täyteen tuntiin. Tunnin alussa otetaan alkulämmöt ja tehdään 10-15 minuutin tekniikkaharjoitus, jota seuraa Päivän treeni ja viimeinen vartti menee palautteluun venyttelyineen. Uuden ohjaajamme, Mikko Nihtilän, johdolla kroppa viedään maitohapoille ja äärirajoille asti. Harjoitus vaihtuu joka viikko ja Päivän treeni selviää aina vasta paikan päällä. Hämmästyttävää kyllä, treeniksi voi riittää 1-3 perusliikettä. Rakenne on simppeli; turhia koreorafioita ei tarvita. Lisäpainoja käytetään joskus, mutta pelkät yleisliikkeetkin riittävät treenin pohjaksi. Tavoite on kropan haastaminen, sen vieminen äärirajoille ja tästä seuraava endorfiinimyrsky. Treeni ei sisällä juurikaan taukoja, mutta tätä ei pidä säikähtää vaan jokainen voi totta kai pitää omaa taukoa jos oma maksimi on saavutettu. Mikko lupaa treenin sopivan ihan kaiken kokoisille ja -kuntoisille miehille ja haastattelemani osallistujat (kolmikymppisestä seniorikäisiin) allekirjoittivat tämän. Liikkeistä löytyy sopiva variaatio kaikille.


Mies tunnin takana
Äijät PRKL!- tunnista on tosiaan tällä syyskaudella ottanut vetovastuun uusi kasvo: Mikko Nihtilä. Pieni esittely lienee paikallaan. Mikon päätoiminen työ on ambulanssissa sairaanhoitajana. Mikon työvuoron osuessa tiistai-iltaan, piiskaamassa nähdään jo entuudestaan tunnilta tuttua Personal traineriamme Dimaa tai tarvittaessa Peetua.

Mikko Nihtilä on hiljattain saanut päätökseen ensihoidon erikoistumisopinnot. Näin ollen hänen kalenteristaan vapautui aikaa muuhun mielenkiintoiseen. Huuma on tullut Mikolle tutuksi hänen puolisonsa kautta, sillä Iisa Nihtilä pyörittää Hyvinvointikeskus Huuman tiloissa Hypoxi-studiotaan. Mikko itse on aiemmin toiminut mm. vartijana ja opiskellut sen jälkeen niin lähihoitajaksi kuin sairaanhoitajaksikin. Urheilu on aina ollut osa Mikon elämää ja kahdeksanvuotiaasta lähtien se on ollut myös kilpailuhenkistä. Tuolloin kaikki alkoi uinnista ja tälle polulle Mikko on nyt palannut viime vuosina, ikämiestasolla. Väliin on mahtunut mm. kamppailulajeja (brasilialainen jujutsu) sekä rugbya. Rugbya pelatessaan Mikko tottui vetämään joukkueensa fysiikkatreenit. Nyt hän nauttii sivutoimestaan erityisesti miehille suunnatun ryhmäliikuntatunnin vetäjänä.

Mikko Nihtilä näyttää mallia.

Sinkoilivatko PRKL!:t?

“Kamalaahan se oli, mutta jälkikäteen on hyvä fiilis”, toteaa kolmekymppinen Matti Myyryläinen, joka on jo pari kertaa käynyt kokeilemassa uudistettua tuntia. Hänen mukaansa kynnys osallistua tunnille, joka on suunnattu vain miehille, on erittäin matala. Häntä ei välttämättä muihin jumppiin saisi osallistumaankaan. Hänen mukaansa Äijät PRKL!- tunnin rakenne ja sisältö ovat sopivasti erilaisia peruspumppiin verrattuna. Vaikka kyseessä ei olekaan välineurheilulaji, on eräs väline, jota Matti Äijät-tunnille kaipailee: ämpäri. Tämä siis kertoo siitä, että kroppa tulee vedettyä tunnilla aika piippuun ja ylenantamisen mahdollisuus on olemassa. Huuman pitkäaikaisjäsen, seniori-ikäluokkaa edustava Mika Hytönen, on myös ollut erittäin tyytyväinen treeneihin. Ne ovat hänen mukaansa erittäin hyvin suunniteltuja. Ohjaajaa hän kuvaa mukavaksi ja kannustavaksi. “Treeni on oikeudenmukainen ja kaikille sopiva, erittäin kokonaisvaltainen harjoite, joka käy niin hapenottokykyyn kuin lihaksiinkin”, toteaa Mika. Hän onkin yrittänyt värvätä lisää osallistujia tunnille jopa paikallisessa marketissa asioidessaan - sekaan nimittäin mahtuu!
Matti Myyryläinen (vas.) sekä Mika Hytönen (kesk.) tekevät työtä 
käskettyä Mikon valvovan silmän alla.

Jos sinulta löytyy halua haastaa itseäsi ja pistää koko kroppa likoon intensiivisen treenin avulla, niin kokeile rohkeasti Äijät PRKL!- tuntia. Äijät PRKL! Hyvinvointikeskus Huumalla tiistaisin klo 19:30-20.30. Ennakkovaraukset varausjärjestelmämme kautta (jäsenillemme) tai vastaanotostamme puh 045 125 3277. Toistaiseksi tunnille mahtuu myös ilman ennakkovarausta. Tervetuloa kokeilemaan!

(c) Jenni Kruuti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti