perjantai 30. lokakuuta 2015

Marraskuussa muistetaan miehiä

Marraskuu on perinteisesti ollut miesten kuukausi; silloin vietetään mm. isänpäivää ja koko kuun kestävää movemberia, jolla halutaan lisätä tietoisuutta miesten terveysongelmista, kuten eturauhassyövästä. Me Huumalla puolestamme haluamme näin movemberin kunniaksi muistuttaa miehiä monipuolisen liikunnan tärkeydestä. Monelle miehelle pääpaino treeneissä on usein rankassa saliharjoittelussa: raskaiden painojen nostelussa ja maksimaalivoiman hakemisessa. Kehonmuokkauksen vastapainona olisi hyvä muistaa kehonhuolto. Lisäksi voimaharjoittelun rinnalle tarvitaan myös sykeharjoittelua monipuolisen liikunnan takaamiseksi.Juttelin Huuman ryhmäliikuntavastaavan, Heidi Hamströmin, kanssa kuntokeskuksemme lajivalikoimasta erityisesti miesten liikuntamahdollisuuksia silmällä pitäen. Syksyn uutuuslajit, Flow ja Yin yoga ovat kehon (ja mielen) huoltamiseen oivallisia. Erityisesti yin jooga on kroppaa avaavaa ja lihaksia venyttävää joogaa, kun taas flow joogassa pääset myös käyttämään voimaasi. Muutama mies on tunneilla jo iloksemme käynytkin. Tutustuaksesi joogan saloihin, lue jo aiemmin julkaistu juttumme aiheesta täältä:


Huuman viikottaiseen ohjelmistoon kuuluu myös Kehonhuolto-tunti, jossa apuvälineenä on usein myös kuntosalilta tuttu foam roller. Sen avulla saadaan venyteltyä lihaskalvoja sekä rentoutettua ja aktivoitua lihaksia. Foam rollerin käyttö lisää verenkiertoa ja hapensaantia lihaksiin. Kun putkirulla on tullut tutuksi tunnilla, voit napata Huuman Shopista mukaan omasi kotiharjoittelua varten. Ohjeita rullan käyttöön löytyy toki myös internetistä.Salitreeniin voi saada uusia ulottuvuuksia käymällä voimapainotteisilla ryhmäliikuntatunneillamme, kuten BodyPump, CXW, toiminnallinen kuntopiiri ja kahvakuula. Tunneilla käytetään apuvälineenä mm. käsipainoja, painotankoja, kahvakuulia ja kuminauhoja. Nämä tunnit antavat varmasti uusia ideoita myös kuntosalin puolella treenaamiseen! Kyseiset lajit ovatkin jo löytäneet omat osallistujansa myös miehistä. Miesten suosiossa ovat myös uutuslajimme Äijät PRKL! sekä kehonpainoharjoittelu, jotka ovat molemmat voimaa kehittäviä lajeja. Lue lisää Äijät PRKL!-treenistä ja uuden miesohjaajamme esittely aiemmasta blogitekstistämme:


Ryhmäliikuntaohjaajamme Dima Makarevits
Miesohjaaja löytyy puikoista myös toiminnallisesta kuntopiiristä; inspiroiva ohjaajamme Dima Makarevits on tämän lajin lisäksi tuttu niin kahvakuulatunneilta kuin perinteisestä kuntopiiristäkin. Perinteinen kuntopiiri on hänen mukaansa oivallinen harjoite erityisesti aloittelijoille, jotka haluavat oppia tekemään kuntosalilaitteilla liikkeitä puhtaasti. Kuntopiiri kehittää kaikkia lihasryhmiä. Kahvakuulatuntiaan Dima suosittelee niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin treenaajille, sillä käytettävien kahvakuulien painot voit valita oman suorituskykysi mukaan. ‘Kahvakuula kehittää voimaa, kestävyyttä sekä koordinaatiota’, kertoo Dima.

Spinningohjaajamme Vesa Kaukiainen           
Siinä oli pähkinänkuoressa tarjontamme niin lihaksia huoltavista kuin voimaa kehittävistä, miehille erittäin hyvin soveltuvista, tunneista. Näiden lisäksi Heidi Hamström suosittelee ottamaan mukaan myös hapenottokykyä parantavia sykelajeja. Näistä suosituin lienee Spinning, joka ei erityisesittelyjä kaipaa. Spinningsalimme täyttyy viikosta toiseen viimeistä paikkaa myöten huippuohjaajamme Vesa Kaukiaisen laittaessa pyörät pyörimään.

Rohkeimmat miehet ovat löytäneet myös muita sykeharjoitteluun sopivia lajeja, kuten BodyAttack ja BodyCombat. Asiakkaamme Jouko Norhio löysi tämänhetkisen lempilajinsa kuin sattuman kautta. Noin kaksi vuotta sitten Huumalla järjestettiin Viiden tähden huumalainen- haaste. Haasteen tarkoituksena oli kerätä leimoja niin monesta liikuntalajistamme kuin mahdollista käymällä mahdollisimman monella erilaisella ryhmäliikuntatunnilla. Jouko kävikin läpi lähes koko kattauksemme ja ihastui uuteen lajiin. Se ei ollut Zumba, vaikka sitäkin Norhio kävi tuon haasteen aikana kokeilemassa. Sen sijaan BodyStep vei miehen mennessään ja hän pyrkii edelleen käymään tunneilla parikin kertaa viikossa. Usein hän yhdistää salitreenin samaan käyntiin, vaikka myöntääkin että mehut ovat aika vähissä tällaisen yhdistelmän jälkeen. BodyStepin ja salitreenin lisäksi hän pyrkii liikkumaan myös ulkona: juosten, pyöräillen, hiihtäen tai golfaten - kaudesta riippuen. Tärkeysjärjestykseen Jouko ei lajeja halua laittaa, tai väittää että toinen olisi parempi kuin toinen, vaan hän on ymmärtänyt monipuolisen harrastamisen tärkeyden ja mielekkyyden. Ryhmäliikunnan eduista Norhio mainitsee ensimmäisenä ‘paremman hien’. Omatoiminen salitreeni ei siis välttämättä ole niin tehokasta kuin ohjaajan tsemppaamana vedetty hikitreeni. ‘Ryhmäliikuntatunneilla itsestään saa enemmän irti eikä tule annettua periksi niin helposti’, Norhio miettii.  Täysillä vedetty tunti saa aikaan hyvän olon tunteen, voittajafiiliksen!

Mikäli sinun miehesi tai isäsi painii edelleen pelkän motivaatiovaikeuden kanssa, muista häntä liikunnallisella lahjalla isänpäivän kunniaksi. Tai jos olet mies ja kaipaat sitä viimeistä sysäystä, ‘hemmottele’ itseäsi liikuttavalla lahjakortilla.


Kuoreen voit kääriä:

1kk treenilahjakortin hintaan 69€
 • sisältää kuntosalin ja ryhmäliikunnan rajoittamattoman käyttöoikeuden kuukaudeksi
 • 1x Personal trainer- tapaaminen (1h näytetunti)
 • Määräaikainen; ei sitoumuksia

Paikka Haastajat-pienryhmään tarjoushintaan 149€
 • norm. 198€
 • sisältää 10 pienryhmätapaamista ohjaajan kanssa

Huumaavat tarjoukset ovat voimassa isänpäivään 8.11.2015 asti.

Haastajat- pienryhmästä on tarjolla ilmainen, kaikille avoin, näytetunti vielä ensi viikolla torstaina 5.11.2015 kello 17:30. Ilmoittautumiset suositellaan tekemään varausjärjestelmän kautta tai Huuman vastaanottoon (puh 045 125 3277), sillä tunnille on vain rajattu määrä paikkoja. Varsinainen Haastajat-ryhmä aloittaa isänpäivän jälkeisellä viikolla. Ensimmäinen tunti on näillä näkymin keskiviikkona 11.11.2015 kello 17:30. Viikottainen kokoontumisaika tulee kuitenkin vaihtelemaan hieman ohjaajan, Mikko Nihtilän, aikataulun mukaan.

Huumaavaa marraskuuta kaikille miehille!

Myös toimitusjohtajamme Mikko Paavola (kesk.) treenaa pienryhmässä.
Tässä trainerina Dima (oik.).
(c) kuvat ja teksti: Jenni Kruuti

2 kommenttia:

 1. Tere Jenni, rock! Kuvauksesi Yin yogasta ja kehononhuoltotunnista (ex Huolto40) osuva juuri ja juuri oikeaan. Oneksi osasin kysyä Elina Raaskalta, insipiroivalta kollegaltasi, kuvausta yogasta. Hain kunnon venyttelyä. Pitkiä ja rauhallisia kehoa huoltavia, helliviä ja avaavia liikkeitä tunnilta. Osui ja upposi! Nyt velvoitan teidät saamaan kaikki halukkaat mukaan iltatunneille. Jonoa pukkaa ...
  Heidi Hamströmin tsemppaavaan Huolto 40. törmäsin jo ajat sitten. Siitä muodostui kestosuosikki. Hamströmin innosrava, tietävä ja pulppuileva tunti oli hyvää huoltoa ja palauttavaa rullailua. Nykyinen kehonhuolto kuvaa tuntia erinomaisesti.
  Pidin myös Asahi + venyttely sessioista. Lillin tarkkuus ja täsmällisyys toimivat hyvin noilla tunneilla. Asiakas voi keskittyä pelkästään mekaaniseen tekemiseen -nauttia tunnin voimaannuttavasta vaikutuksesta.
  Kiitos teille: "Kohti ääretöntä ja sen yli!" JLo -Metsolast, mut Stadist

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, JLo :) Tiedossa on, että joogatunneille olisi enemmänkin tulijoita... Pyrimme vastaamaan kysyntään - sama koskee kehonhuoltotuntien lisäämistä! Kevättä odotellessa ;)

   Poista