torstai 15. lokakuuta 2015

In memoriam Jussi Paavola


Hyvinvointikeskus Huumalla eletään eräänlaista suruaikaa, vaikkei sen suuremmin arjessamme anneta näkyäkään. Jussi Paavola, koko Huuman isä, voisi sanoa, on menehtynyt pitkällisen sairauden seurauksena 24.9.2015. Viime viikon lauantaina vietettiin hautajaisia ja Jussi on täten laskettu haudan lepoon.

Ilman Jussia ei olisi Huumaa. Näin ollen me kaikki Huumalaiset saamme olla kiitollisia Jussille hänen panoksestaan yritykseen. Kunnioitamme Jussin määrätietoisuutta ja periksiantamattomuutta. Vuonna 2009 Karhulassa sijainneen FitErgon nimellä kulkeneen kuntosalin käydessä pieneksi sadoille asiakkailleen, saivat herrat Mikko Paavola (Jussin poika) sekä Vesa Kaukiainen loistoidean kunnostaa vanhasta Varastomyynnin teollisuushallista Jylpyllä suurempi kuntokeskus. Idea esiteltiin Jussi-isälle, joka innostui siitä todeten “Siitä tehdään sitten paras!”, muistelee Vesa Kaukiainen. Jussi Paavola oli rakentamista koskevissa neuvotteluissa tinkimätön ja periksiantamaton - ja usein myös voittamaton, toteaa Vesa. Kiitos Jussin määrätietoisuuden, kuntokeskus saatiin kuin saatiinkin ajallaan valmiiksi. “Ilman Jussin rahallista sekä henkistä panostusta emme olisi tässä ja nyt. Toivon sydämeni pohjasta, että jokainen joka on käynyt Huumassa jumpalla, kuntosalilla, spinningissä, tilaussaunassa tai kahvilassa osaa antaa arvon tälle hienolle ja arvostetulle miehelle”, lausuu Vesa. Jussi Paavola oli tiiviisti mukana Huuman toiminnassa ja toimi pitkään myös Huuman hallituksen puheenjohtajana.  

Jussi Paavola, rakkaudesta lajiin.
Kuva: Paavoloiden kotialbumista. 

Jussi Paavola syntyi 14.8.1945 Vehkalahdella ja ehti siis juuri täyttää pyöreät 70 vuotta. Häntä jäivät kaipaamaan kolme lasta: Mikko, Anna ja Eeva sekä lapsenlapsi Alex. Alexin pienet, mutta sitäkin lujemmat halaukset antoivat Jussille voimaa ja jaksamista vielä kipeinäkin aikoina. Jussi on pitkän linjan yrittäjä ja tämän taidon hän on siirtänyt myös jälkeläisilleen. Lapsista Mikko Paavola toimii Huuman toimitusjohtajana ja myös Anna Paavola hoitaa yrityksen asioita.

Urheilu oli lähellä Jussin sydäntä, erityisesti raviurheilu ja hevoset. Vapaa-ajallaan hän harrasti keilailua ja golfia. Hän kannusti ja tuki kovasti myös lapsiaan heidän harrastustensa kanssa ja oli usein mukana kilpailuissa tsemppaamassa. Vesa Kaukiainen muistelee lämmöllä Jussia tilannekomiikan mestarina - ja juurikin suurena urheilun ystävänä. Nämä kaksi yhdistyivät vielä sairasvuoteellakin, kun Vesa oli Mikon kanssa uupunutta Jussia sairaalassa tervehtimässä. Oli yleisurheilun MM-kisojen aika ja Jussi oli jo kovin väsynyt; hän nukahteli usein, sillä ei saanut öisin nukutuksi kunnolla. Hän saattoi olla hiljaa minuutteja. Nuorempien miesten muistin pettäessä ja erään keihäsvalmentajan nimeä pitkään muistellessa, Jussi yskähti sairasvuoteeltaan hiljaisuuden keskeltä ja antoi oikean vastauksen kuin apteekin hyllyltä konsanaan. Poikansa Mikko ei ehtinyt vastausta älypuhelimen Googlelta kysyä! Eikä tarvinnut. Sen verran terävästi leikkasi vielä tämän urheiluhullun muisti.

Jussin jälkeläiset haluavat kiittää kaikkia isäänsä muistaneita tahoja. He jatkavat isänsä viitoittamaa tietä, tämän elämäntyötä syvästi kunnioittaen.

Lepää rauhassa, Jussi, toivoo koko Huuman henkilökunta.


(c) Jenni Kruuti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti