maanantai 13. heinäkuuta 2015

Maistuva kesä!

Meillä Suomessa ei ehkä olla saatu tänä kesänä nauttia niinkään lämpimistä säistä, mutta voihan sen kesän tehdä itselleen muutenkin. Moni lomailee, viettää aivan erilaista arkea kuin normaalisti. Lomalla saa hieman höllätä ja tehdä juuri niitä asioita mitä rakastaa. Ei kuitenkaan kannata unohtaa täysin liikkumista tai ruokailuja. Koko kesän ei tarvitse olla makailua ja makkaran syömistä, vaan lomallakin voi tehdä valintoja.


Marjat kuuluvat suomen kesään! Mansikat, mustikat, vadelmat, kirsikat... ei tarvitse kuin valita ja herkku on taattu! Vesimeloni on oivallinen viilentäjä, sikäli mikäli saadaan niistä helteistä vielä nauttia. Ja vesimelonia, mansikoita ja vichyä blenderiin ja sekaisin niin johan on mieletön janon sammuttaja ja välipala valmis. 


Grillaus kuuluu varmasti suurimman osan kesään, mutta voihan grillissä muutakin tehdä kuin makkaraa. Maittavan salaatin lisäksi voi grillata esimerkiksi halloumia tai kanaa. Heitä kasviksia ja juureksia folioon ja grillaile valmiiksi, taattu makunautinto ja hieman keveämmässä muodossa. Kana-kasvisvartaat saavat päällensä öljypohjaisen yrteillä maustetun kastikkeen ja taas on helppo sekä maittava kesäherkku katettuna. Vaihtoehtoja löytyy aina! 


Kesäisiä terveisiä kirjoittelee kesälaitumille ja pian äitiyslomalle siirtyvä ravintovalmentaja Tea.Itse aion ottaa tämän kesän rennosti. Nautin kesästä, lomasta, lasten kanssa touhuamisesta ja odotuksen ilosta. Haluan toivottaa kaikille oikein mukavaa kesää ja tulevaa syksyä. Moikataan kun tavataan jumpilla taas kun pääsen niillä käymään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti