keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kesän onnistuja Vol.1.

Oma projektini Lillin kanssa alkoi siitä, kun vuoden alussa seurasin sivusta opiskelukaveriani, joka tunnollisesti huolehti säännöllisestä syömisestä kantamalla eväitä mukanaan ja pitämällä säännöllisiä ruokataukoja. Aloin kysellä mistä on kysymys ja sain kuulla, että hänellä on PT Huumalta ohjaamassa treenaamista ja oikeanlaista syömistä. Itse olin aikeissa jäädä maaliskuussa opintovapaalle ja ajatuksenani oli panostaa tuona aikana myös omaan itseeni ja hyvinvointiini; saada paino putoamaan ja oppia oikeanlainen ateriarytmitys. Työelämässä olen tehnyt vuosia pitkää päivää, työpäivät kuluvat erilaisissa palavereissa ja auton ratissa. Aikaa säännölliselle ruokailulle ei olevinaan ollut, aterioiden väli on helposti venynyt 12 tuntiin ja painoa oli kertynyt tässä touhussa. Jokapäiväinen ratin pyöritys alkoi jo tuntua hartioissa. Melko nopeasti ystäväni touhua seuratessa vakuutuin, että tuo on se tapa, jolla minäkin ehkä onnistuisin.

Liikunta on aina kuulunut elämääni ja harrastuksiini. Huuman jäsenenä olen ollut jo Fitergon perustamisesta asti, yli 10 vuotta. Olen käynyt erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla, lähinnä aerobisilla tunneilla. Lihaskuntoharjoittelu sen sijaan ei ole aiemmin varsinaisesti kuulunut lempilajeihini. Siksi se ehkä onkin rajoittunut satunnaisiin bodypump -tunteihin ja harvinaisiin kuntosalikäynteihin.
Maaliskuun loppupuolella aloimme treenata yhdessä Lillin kanssa, tapaamisia sovittiin yhteensä kuusi kolmen kuukauden ajalle. Sain Lilliltä tarkat ohjelmat lihaskuntoharjoitteluun ja ohjeet syömiseen.  Yllätys oli se, kuinka helppoa eteneminen loppujen lopuksi olikaan. Ei tarvinnut kuin noudattaa ohjeita! Ei tarvinnut laskea kaloreita, ei miettiä syödäkö hiilareita vai ei, noudattaako lautasmallia vai 5:2 dieettiä! Säntillisesti vain toimien Lillin ohjeiden mukaisesti…

Kolmen kuukauden yhteisen projektin aikana painoa tippui liki 10 kiloa. Säännöllisestä ateriarytmistä on uskoakseni nyt muodostunut elämäntapa. Lihaskuntoharjoittelu tuntuu nykyään mukavalta. Parantuneen lihaskunnon, keventymisen ja säännöllisen ateriarytmin myötä hartiavaivat ovat jääneet pois ja jaksan fyysisesti paremmin ja enemmän. Tunnen itseni pirteämmäksi aikaisempaan verrattuna.  Olen tuloksiin todella tyytyväinen! Nyt olen jo palannut työelämään, mutta vakaa päätökseni on jatkaa Lillin ohjeistamalla tiellä. Lillille iso kiitos kannustuksesta, ohjeistuksesta ja tsemppaamisesta! Tästä on hyvä jatkaa!Jos et oikein tiedä, miten lähteä elämänmuutosta tekemään ja miten päästä tavoitteisiin, suosittelen lämpimästi treenaamista oman Personal Trainerin kanssa!

Hyvää kesää kaikille!

Taru Bärlund

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti