keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Toukokuun onnistuja!

Onnistumistarinansa kertoo nyt monien kotkalaisten tuntema, entinen ammattilaiskoripalloilija, Roope Mäkelä.
Erilaiset selkäkivut ovat tulleet minulle liiankin tutuiksi jo 20 vuoden ajan. Vuonna 2001 selkä jouduttiin leikkaamaan ja jo silloin lääkärit olivat sitä mieltä, että koripallo olisi parempi lopettaa. Pelit kuitenkin jatkuivat ja vamma uusiutui. Peliurani loppui muutaman vuoden liian aikaisin - osittain välilevyn pullistuman takia. Selkäkipua kärsineet tietävät, miltä tuntuu aamulla herätä kun ei saa edes sukkaa jalkaan. Tuntuu, ettei pysty tekemään yhtään mitään.


Olen huomannut, että kuntosalilla käynti on selän takia välttämätöntä ja olenkin ollut jo muutaman vuoden Huuman jäsen. Selkä pysyy edes jonkinlaisessa kunnossa, mutta silti tasaisin väliajoin se kipeytyy.  Alkuvuodesta istuin Huuman kahvilassa ja kiroilin ääneen kipeää selkää. Paavolan Mikko vastasi kysymyksellä, olenko kokeillut fustraa? En ollut. Ensimmäinen ajatukseni oli epäilys -  tuskin siitä on lisähyötyä, tehdä treeniä ohjaajan kanssa. Vatsa- selkälihastreeniähän teen jo nyt säännöllisesti salilla, eikä sekään pidä vaivaa kokonaan poissa.


Nyt olen käynyt Fustrassa personal trainer Nina Ojasen johdolla 20 kertaa. Alkuun treenit eivät olleet kovin rankkoja. Keskityttiin oikeisiin suorituksiin, ryhtiin, hengittämiseen jne.  Kun kertoja oli takana enemmän, muuttuivat harjoitteet hieman rankemmaksi, mutta edelleen pääpaino tuntui olevan oikeissa suorituksissa. Loppua kohti mukaan tuli myös uusia liikkeitä ja treeni monipuolistui. Ehkä viidennen käyntikerran jälkeen selkäkivutt hävisivät. Aina kun nähtiin, Nina kysyi onko selkä ollut kipeä. Vastaus oli aina sama: ei.  Aluksi mietin, että tämä on varmaan enemmänkin sattumaa, koska kivut eivät ennenkään olleet jokapäiväisiä.


Nyt kun parikymmentä kertaa Fustraa on takana, selkä ei ole ollut kertaakaan kipeä. Olen aivan varma, että Fustra on auttanut pitämään selkäni kunnossa. Aion jatkaa liikkeiden tekemistä itsenäisesti oman saliharjoittelun yhteydessä. Kiitos, Nina, huippuhyvästä ja kannustavasta ohjauksesta ja kiitos, Mikko, hyvästä vinkistä!


Voin suositella Fustraa kaikille. Minun kohdalla se todellakin toimii; ainakin toistaiseksi selkävaivani ovat kokonaan hävinneet. Enkä missään nimessä suostuisi kertomaan tätä tarinaa, jos en olisi oikeasti kokenut kuinka loistavaa treeniä Fustra on. Kannattaa kokeilla!


Ilosta kesää kaikille!Roope MäkeläHaluaisitko sinä kokeilla Fustraa? Nyt saat näytetunnin hintaan 25e! Lisätiedustelut ja ajanvaraukset: Laura Weckman laura.weckman@clubhuuma.fi tai numerosta 044 709 2828.

Fustraa on mahdollisuus harjoitella myös Niska-Selkä-pienryhmässä. Pienryhmä sisältää 10 kertaa, joista 8 on Fustraa, yhdellä kerralla jutellaan ravinnosta ja yhdellä kerralla saa kuntosaliohjauksen. Pienryhmässä liikkuu samaan aikaan enintään 5 henkilöä ja hintaa koko paketilla on 238€/hlö. Ensimmäiset Niska-Selkä-pienryhmät ovat jo käynnissä ja ryhmäläiset ovat olleet erittäin tyytyväisiä tuloksiin. Seuraava ryhmä alkaa vielä kesäkuussa, 23.6. ja mukaan voit ilmoittautua 16.6. mennessä Laura Weckmanille.

Kärsitkö SINÄ niska-, hartia- tai selkäkivuista? Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua arvontaan, jossa palkintona on Niska-Selkä-pienryhmän paikka! Kerro meille miksi juuri SINUT pitäisi valita tähän ryhmään ja laita hakemuksesi osoitteeseen laura.weckman@clubhuuma.fi 16.6. mennessä, niin saatat olla tämän huikean palkinnon onnellinen voittaja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti