perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kiinteytymistä pienryhmässä Personal Trainerin ammattitaidolla

"Riikan Enkelit" toiminnallisen circuitin äärellä.


Hyvinvointikeskus Huumalla pääsee nykyään kiinteytymään personal trainerin avustuksella nauttien silti ryhmässä tekemisen meiningistä. Pienryhmävalmennus yhdistää ryhmäliikunnan edut yksilövalmennuksen tehokkuuteen. Huumalla on lanseerattu erilaisia pienryhmiä vuoden alusta saakka ja nyt esittelyssä ovat personal trainerimme Riikka Kesselin vetämät Kiinteämmät-ryhmät.

Tämä pienryhmäharjoittelu kestää kymmenen viikkoa ja sisältää yhdeksän yhteistreenin lisäksi ensitapaamisen, jossa otetaan mitat ja annetaan osallistujille ruokavaliosuositukset. Kerran viikossa vedettävä yhteistreeni voi olla perinteistä kuntosalitreeniä kuntopiirin hengessä tai monipuolista toiminnallista circuitia. Naisista koostuvaa ryhmää haastatellessani molemmille treenimuodoille löytyi omat kannattajansa. Jokainen yhteinen viikkotreeni räätälöidään ryhmän henkilökohtaisten tavoitteiden ja toiveiden mukaisesti. Pienryhmässä treenaaminen mahdollistaa jokaisen treenaajan huomioimisen yksilönä, ja henkilökohtaisille tavoitteille on paremmin tilaa kuin suurella ryhmäliikuntatunnilla.

Anne Klemettilälle Kiinteämmät-ryhmään osallistuminen oli ensikosketus pienryhmiin sekä Personal Trainer- palveluihin. Kimmokkeen mukaan lähtemiseen hän sai ystävältään Mia Kotolalta, jolla on jo kokemusta Huuman pienryhmäharjoittelusta. Anne on kaikinpuolin vaikuttunut kokemastaan ja suosittelee pienryhmätreeniä kaikille. Hän kehottaa hintalappua tuijottavia vertaamaan PT-treeniä esimerkiksi hammaslääkärikäyntiin. Parhaimmillaan tulokset ovat vähintään yhtä kestäviä. Ne tuovat pitkäaikaisia tuloksia ja saavat ihmisen voimaan paremmin. Terveyteensä sijoittaminen ei ikinä voi olla huono päätös. Varsinkin Anne, ryhmän vanhimapana, kokee erittäin tärkeäksi terveydestään ja kunnostaan huolehtimisen. Hänen motiivinsa on hyvinvointi ja kiinteytys. Anne kehuu saatua ruokavaliota: se auttaa pysymään pirteänä ja saa aineenvaihdunnan toimimaan. Ruokavaliossa tärkeintä on syömisen säännöllisyys ja tämän Anne lupaa pitää mielessä myös jatkossa.

Pienryhmää ohjatessa personal trainerilla on paremmin aikaa ja mahdollisuus puuttua tekemiseen kuin suurella ryhmäliikuntatunnilla. Kati Laulajainen kehuu, että liikeradat tulevat PT:n toimesta korjattua saman tien, jos virheitä esiintyy. Kati toteaakin tämän tietysti vaikuttavan treenin tehoon, sillä liikkeet osuvat näin juuri sinne minne niiden on tarkoituskin osua. Naiset myöntävät, että yksin ei välttämättä tule treenattua niin täysillä kuin pienryhmän paineessa. Vaikka henki onkin tsemppaava eikä kilpaileva, asetelma tuo tietyn lisämausteen, tahtotilan ja taistelunhalun, treenaamiseen.

Heli Turkia osallistui toiseen Riikan vetämään Kiinteämmät-ryhmään kuluneen kevään aikana ja halusimme hänet juttuun mukaan silminnähden vaikuttavien tulosten ansiosta. Ennen pienryhmää Heli oli treenannut puolisen vuotta personal trainerimme Villen kanssa. Ville vinkkasi, että treenailua voi jatkossa jatkaa myös pienryhmämuodossa. Tutustumalla internetissä pienyhmätarjontaamme, Heli löysi itselleen ja tavoitteilleen sopivan ryhmän.

Helin tavoite oli siis kiinteytyminen ja eteenpäin häntä motivoi oma peilikuva. Tulosten myötä positiivista palautetta tuli myös muilta ja se auttoi totta kai tsemppaamaan. Ulkoisen olemuksen muuttumisen lisäksi Heli pitää elintapojen paranemista sekä rasvaprosentin pienenemistä erittäin tärkeänä.

Heli jakaa kiitoksia Riikalle, joka auttoi jatkamaan vaikeinakin hetkinä kun paino ei tuntunut putoavan toivotusti. Pienryhmässä harjoittelu oli Helin mielestä motivoivaa ja kannustavaa. Kurinalaisuus, säännöllisyys, ryhmän tuki ja me-henki korostuivat tässä treenausmuodossa. Hän mainitsee plussana myös hinnan, sillä pienryhmätreeni on toki huomattavasti henkilökohtaista valmentajaa edullisempi vaihtoehto näkyvien tulosten saavuttamiseen.

Ryhmäläiset ovat ehdottoman tyytyväisiä tuloksiinsa. Helikin suosittelee liikuntamuotoa kaikille. Se on hänen mukaansa helppo tapa aloittaa säännöllinen liikunta sekä saada kunnollinen ruokavalio. Loppumittoja otettaessa naiset vertailevat hauiksiaan. Marianne Paavola ilahtuu lihasten ollessa ensimmäistä kertaa hänen elämänsä aikana näin näkyvillä – ja muut naiset ovat huomanneet itsessään saman. Tästä on hyvä jatkaa kohti kiinteämpää kesää upeilla käsivarsilla!

Upeasti kiinteytynyt Heli tositoimissa. 

Huumalla starttaa vielä yksi Kiinteämmät-ryhmä ennen kesätaukoa, jonka jälkeen pienryhmätreeneillä jatketaan elokuussa.


Lisätietoja: PT Nina Ojanen 044 388 1263, nina.ojanen(at)clubhuuma.fi

Kesto: n. 2 kk, 10h

Hinta: 99€/kk (koko paketti 198€)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti