maanantai 15. kesäkuuta 2015

"Kokonaisvaltainen remontti, monella tavalla."

Vuoden Huumalaisiksi palkitut Liisa ja Sten kertoivat meille kannustavasta matkastaan kohti parempaa oloa ja hyvinvointia. Vuoden 2013 huhtikuussa pariskunta oli päättänyt etteivät he enää tarvitsisi Huuman asiakkuutta ja olivat tulleet irtisanoutumaan koko Huumasta.  Tähän mennessä he olivat käyttäneet salia harvakseltaan ja tunsivat maksavansa turhasta. Irtisanoutumisen suhteen kävi kuitenkin toisin.

Lilli Öhman sai kun saikin pariskunnan vielä kokeilemaan Personal Traineria, josko siitä saataisiin se tarvittava kipinä liikkumiseen. Kymmenen kerran aikana Liisa ja Sten huomasivat miten huonossa kunnossa he todellisuudessa olivat. Heidän piti ensin itse ymmärtää, että nyt oli viimeinen hetki iän puolesta tehdä jotain.Tästä he aloittivat säännöllisen treenaamisen yhdessä Lillin kanssa sekä Personal Trainerin -tapaamisten että Fustran parissa. Alkuun ajan löytäminen tuntui haastavalta, mutta he tulivat kuitenkin siihen tulokseen, että kyllä sitä aikaa löytyy kun sen kalenteriin merkkaa. Ja näistä kalenterimerkkauksista ei luisteta. Nykyisin pariskunta liikkuu aktiivisesti 3 kertaa viikossa salilla sekä siihen päälle lenkkeilyt ja muu aerobinen. Treenit heillä sijoittuvat aamuihin kello kuuden ja seitsemän välille ja tämä alkuun pakon sanelema ja hieman ikävältä tuntunut kellonaika on muuttunutkin heille erittäin mielekkääksi. Jopa aiemmin aamu-uninen Sten on löytänyt aamuista virtaa.

Rosqvistit ovat huomanneet kuinka pitkäkestoinen treenaaminen vie eteenpäin. Pitkään jatkuneen valmennussuhteen aikana pystytään helposti ottamaan huomioon yksilöllisyys ja heidän kummankin omat heikkoudet sekä vahvuudet. He saattavat useastikin tehdä saman lihasryhmän harjoitteet täysin erilaisilla liikkeillä, näin molemmat saavat parhaat hyödyt omasta liikkumisestaan. Matkan aikana heille alkuun mahdottomalta tuntuvista liikkeistä onkin tullut mahdollisia ja he ovat oppineet ymmärtämään omaa kehoaan paremmin. Toistojen kautta he ovat oppineet mikä lihas vaikuttaa mihinkin ja lihashermotus on parantunut huimasti.  Fustran avulla Sten on päässyt myös eroon häntä monen monta vuotta vaivanneista pahoista selkäkivuista.Liikunta on nykyään iso osa tämän pariskunnan elämää ja he listaavat sen parhaimmiksi vaikutuksiksi  yleisen hyvinvoinnin ja oman jaksamisen sekä unenlaadun ja työhyvinvoinnin paranemisen. He eivät koe luopuneensa mistään ja ovat omasta mielestään saaneet pienillä panoksilla paljon hyvää elämäänsä. Molempien yhteinen harrastus keilaaminen, on myös helpottunut lihaskunnon paranemisen myötä. Liikunnan myötä heidän ruokavalionsa on myös muokkautunut terveellisempään suuntaan ja se mitä lautaselle tulee laitettua on muuttunut kovasti.  Sekä Liisalta että Steniltä on matkan varrella sivutuotteena, kuin huomaamatta kadonnut parikymmentä kiloa painoa. Painon putoaminen ei kuitenkaan ole ollut heille päätarkoitus vaan liikunnan ilo, yhdessä tsemppaaminen ja oman elämänlaadun parantaminen. Liikuminen ja terveelliset elämäntavat eivät heille ole vain hetken juttu, vaan asiat pitää ottaa mukaan elämään pysyvästi.


Kaksi vuotta myöhemmi Liisa toteaa, että: ”Täytyy olla tyytyväinen, että tälläistä on tapahtunut.”

Tämän kuvan myötä Liisa ja Sten haluavat toivottaa
Hyvää Juhannusta Huumalaisille ja kaikille kesällä treenaaville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti