torstai 5. huhtikuuta 2018

Yhteistyön Huumaa

Huuma-treeneistä ei vauhtia puutu!
Hyvinvointikeskus Huuma toimii PeKa 02 Punainen- jalkapallojoukkueen yhteistyökumppanina. Poikien treenejä on vedetty Huumalla jo useampana vuotena ja aiemmin mukana on ollut parikin PeKan juniorijoukkuetta. Viime kaudella konseptina oli vielä spinning-sisäpyöräilytunti yhdistettynä keskivartalotreeninä toimivaan CXW-lihaskuntotuntiin. Tätä aiempina vuosina on treenattu myös Karhulan toimipisteellä, silloisella Huuma Expressillä (nyk. Power Gym Huuma). 

Nyt Huumalla poikia treenauttaa ryhmäliikunnanohjaajamme Pia Peltonen, joka on ollut ohjausvastuussa myös aiempina kausina. Pia kertoo treenien olleen todella vaihtelevia ja monipuolisia. Juokseminenhan pojilta sujuu jo, joten Huuma-treeneissä on keskitytty enemmän heikkouksiin, kuten käsien ja jalkojen koordinaatioon, jäsenten linjauksiin, ryhtilihaksiin ja liikkuvuuteen. Ohjaus ryhmässä on ollut henkilökohtaista ja Pia on voinut tehdä korjauksia yksilöllisesti. Mitä hankalampi paikka löytyy, sitä enemmän toistoja tehdään. Yhteenvetona Pia käyttäisi termiä toiminnallinen treeni, jossa tarkoituksena on ymmärtää suunta ja se mitä lihaksia kulloinkin tulee käyttää. Koreografia on kuitenkin ollut hyvin simppeliä. 

Sponsorina Huuma näkyy mm. poikien harjoitus-/vieraspeliasussa sekä valmentajien treeniasussa. Junnujen huoltajille on myös tarjottu mahdollisuutta käydä kuntosalillamme treenamassa itse poikien treenin aikana alennettuun viiden euron kertamaksuhintaan (norm. 15€). 

PeKalaisten yhteishenki on tsemppaava. 

'Jalkapallo ei ole vain jalkapalloa'

Joukkueen oma valmentaja sekä apuvalmentaja ovat paikan päällä Huumalla seuraamassa harjoituksia. Molemmat kertovat olevansa erittäin tyytyväisiä Huuma-treeneihin - siitä kertoo toki myös monta vuotta toiminut yhteistyö! Treeni on ollut vuorovaikutteista; valmentajien mielipidettä kysytään ja kuunnellaan. Core-alue on koko ajan käytössä ja tarkoitus on antaa kropalle jatkuvasti erilaisia haasteita laittamalla mm. hermotusta uusiksi. Treeneihin on haettu myös vaihtelevuutta juuri tästä syystä. 

“Keskivartalon hallinta on jalkapallossa tärkeää ja jalkapallo ei kuitenkaan ole vain jalkapalloa”, toteaa päävalmentaja Jarno Perälehto. Parempi core-hallinta näkyy jo valmentajan mielestä ja pojat ovat jopa itse huomanneet kuntonsa kohentuneen. Joukkue on aina pelannut ikäluokkaansa ylempien seurassa, niinpä kunnon täytyy olla kohdallaan. “Treeni on toiminut pelaajille ja on ollut hyödyllistä”, vakuuttaa myös apuvalmentaja Juho Leppilampi. PeKa 02-joukkueessa on mukana vuosimalliaan paljon nuorempiakin pelaajia, jopa 13-vuotiaita, joten fyysinen kestävyys on koetuksella. 

“Aluksi tunnit olivat hyvinkin kehonhallintapainotteisia: treenattiin kehonpainoharjoittelua, liikkuvuutta ja koordinaatiota”, Pia kertoo tarkemmin tuntisisällöstä. Apuvälineinä on käytetty mm. steppilautaa, kiekkopainoja, kuminauhaa. Treenejä on laidasta laitaan - jopa päällä seisomista on kokeiltu! Usein harjoitus voi olla myös leikkimielistä kisailua; kilpailemiseenhan pojat ovat tottuneet. Syyskaudella treeni oli ehkä astetta matalatempoisempaa, mutta silti haastavaa. Nyt kevätkaudella tempoa on, valmentajankin toiveesta, nostettu ja haastavuustaso on ehkä lisääntynyt niin henkisesti kuin fyysisestikin. “Mukaan on tullut enemmän intervalliharjoituksia hyppyineen hapenottokyvyn parantamiseksi - ja juoksemisenkin treenaamiseksi”, selvittää Pia. 

Tahtipuikoissa Pia Peltonen. 

Pia itse lähtee treeneistä aina intoa täynnä ja uskoo vahvasti että tämä hyvä fiilis on välittynyt nimenomaan asiakkaista, joten hän uskoo pelaajien olevan tyytyväisiä. Ohjattavina PeKalaiset ovat innokkaita, energisiä ja tiedonhaluisia. Persoonia joukkoon mahtuu monenlaisia, mutta pojat tsemppaavat treenin aikana toisiaan hienosti. He haluavat oppia sekä kehittyä ja täten myös kuuntelevat ohjeita ja käskyjä mukisematta.  

Tämän kevään osalta fysiikkatreenikausi päättyi jo viime tiistaina, mutta valmentaja kertoo ehdottomasti toivovansa yhteistyön jatkumista myös tulevana syksynä. Laadukkaan ohjauksen lisäksi myös paikkana Huuma koetaan joukkueelle toimivaksi ja täällä halutaan jatkaa. 

Huuma haluaa toimittaa kaikille PeKalaisille mahtavaa ja aurinkoista jalkapallokautta - toivottavasti lumet sulavat pian niin päästään viheriölle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti