perjantai 12. helmikuuta 2016

Baari on auki!

Viime viikolla esittelin pariskunnan uuden tuotevalikoimamme takaa ja samalla lupasin antaa teille pian lisätietoa myymälämme mahtavasta uudistetusta kattauksesta. Moni treenaaja onkin jo hyvin perillä lisäravinteiden tarjoamista mahdollisuuksista, mutta vastaavasti monelle lisäinfo tulee myös tarpeeseen. Viime postauksessa esitelty, personal trainerinakin toimiva, Ville Ahvenainen tietää paljon ravinnosta ja sen tärkeydestä. Ville haluaa kumota ennakkoluuloja lisäravinteiden ympäriltä ja kieltää niiden olevan kemiallisia myrkkyjä, kuten moni asiaan perehtymätön tuntuu hänen kokemuksensa mukaan ajattelevan. “Lisäravinteemme ovat puhdasta ravintoa muutettuna helpompaan muotoon, jotta elimistö pystyy hyödyntämään sen tehokkaammin”, Ville avaa. Proteiinisysäys heti harjoituksen jälkeen on tärkeää, jottei treeni menisi hukkaan: lihakset kaipaavat proteiinia rakennusaineeksi kovan työn päätteeksi. Mikäs sen yksinkertaisempaa, kuin kulauttaa proteiinipirtelö kuntosalin kahviossa treenin päälle! Vain tankkaamalla oikein saat täyden hyödyn irti treenistäsi. Vastaanottomme tarjoaa nyt ainutlaatuisen baarikonseptin, jonka myötä voimme auttaa sinua tuon täyden hyödyn saavuttamisessa! Me valmistamme sinulle erilaisiin tilanteisiin ja tavoitteisiin sopivat treenijuomat paikan päällä. Voimme tarjoilla juomasi tarvittaessa kertakäyttömukista, jos et ole ottanut omaa sheikkeriä mukaasi tai et sellaista omista. Tällaisessa tapauksessa ongelma on tosin korjattu nopeasti, sillä voit ostaa meiltä juomasi upouudessa sheikkerissä, jolloin yhteishinta 'pirtelön' kanssa on 5 euroa (toistaiseksi voimassa oleva tarjous). Lainasheikkereitäkin voi kysyä, jos aikoo nauttia drinkkinsä kahvilan tiloissa.

Ennen treeniä nautittava Supernova-juoma valmistaa sinut treeniin. Se sopii kaikille treenaajille salikolleista jumppapirkkoihin. Parhaimmillaan se on nautittuna noin puoli tuntia ennen treenin alkua. Supernova ei sisällä hiilihydraatteja, joten ota tarvittaessa kaveriksi esimerkiksi banaani, jos energiatasosi on aivan alhaalla. Supernova on kofeiinilla terästetty piristävä ja pintaverenkierron liikkeelle saava persikanmakuinen ‘cocktail’. Juoman sisältämän beta-alaniinin aiheuttamaa pientä kihelmöintiä ja pistelyä ei tarvitse säikähtää, se kuuluu asiaan. Aineen tarkoitus on vähentää maitohapotusta lihaksissa.
Treenin aikana nautittava sitruunainen Amino Essentials- drinkki puolestaan auttaa sinua jaksamaan koko treenin. Se sisältää kaikki tarvittavat ravintoaineet, erityisesti treenaamisen kannalta olennaiset aminohapot (BCAA ja EAA). Tämä juoma on oiva veden korvike kenelle vain treenaajalle, sillä aminohapot ovat tarpeellisia niin spinningissä kuin BodyPumpissakin. Yleensä treenatessa energia lähtee sieltä, mistä se on nopeiten saatavilla eli lihaksista mutta aminohappojen avulla energian saa lähtemään rasvasta. Mukavan raikas AminoEssentials-juoma sopii nautittavaksi koko treenin ajan veden sijaan.
Treenin jälkeen puolestaan on tärkeintä saada proteiinia lihaksille palautumista varten. Palautumiseen Ville on suunnitellut meille niin hiilarittoman kuin hiilihydraattipitoisenkin ‘paukun’. Juomat ovat laktoosittomia ja gluteiinittomia, josta todella iso plussa. Juomissa käytetty proteiini on heraproteiinia. Se on puhdistettua, eli siitä on poistettu imeytymistä hidastavat rasvat ja laktoosi.
Pelkkää proteiinilisää hakevalle riittää Protein Shake- drinkki (BioTechin Iso Whey Zero- valmisteesta), jota löytyy kahdeksassa herkullisessa maussa: aprikoosijogurtti, banaani, suklaa, kermakeksi, sitruunajuustokakku, ananas-mango, mansikka ja vanilja. Niinsanottu normaaliannos sisältää 25 grammaa proteiinia - miehet voivat jopa tuplata tämän määrän euron lisämaksua vastaan. Tämä on oikea valinta esimerkiksi kaikille tiukalla ruokavaliolla oleville. Astetta tuhdimpi vaihtoehto palautukseen on HyperMass Recovery- juoma (BioTechin HyperMass 5000- valmisteesta). Se sisältää siis myös hiilihydraatteja, jotka voivat olla tarpeen oikein kovan treenin jälkeen. Tuote sopii erinomaisesti lihasmassan kasvattamista tavoittelevalle treenaajalle. Tässä juomassa huumaavia makuvaihtoehtoja on neljä: karamellicappuchino, suklaa, vadelmajogurtti sekä vanilja.
Näitä kaikkia drinkeissämme käytettäviä lisäravinteita saa ostaa myymälästämme myös kotiin isomman satsin kerralla. Hinnat ovat aivan samat kuin alkuperäisellä kauppiaalla, eli Bodystockilla, joka toimii tiiviinä yhteistyökumppaninamme.
Huuman myymälän hyllystä löytyy aminohappoja myös shotin muodossa, jos treenaamaan on oikein kova kiire. Näin saat lihaskasvua stimuloitua yhdellä kulauksella. Kylmäkaapin valmisjuomista puolestaan voimme suositella L-Carnitine-juomaa, joka kiihdyttää aineenvaihduntaa ja auttaa rasvanpoltossa esimerkiksi spinningtunnilla. Uutuus, josta olemme oikein ylpeitä (ja johon olen hankkinut jo pienen henkilökohtaisen riippuvuuden), on hiilihapotettu janonsammuttaja Nocco (NoCarbsCompany). Noccoa voisi kuvailla hyvillä ravintoaineilla höystetyksi limun tai energiajuoman korvikkeeksi, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Se sisältää aminohappoja (BCAA) ja L-karnitiinia, joista on apua niin treenatessa kuin palautuessakin. Tuote on kofeiinipitoinen, vitaminoitu, sokeriton ja vähäkalorinen. Makuja on kolme, enkä ole saanut näitä laitettua paremmuusjärjestykseen: Punaiset marjat, Päärynä sekä Mansikka-Raparperi. Äkkiä kokeilemaan, mikä näistä on sinun suosikkisi!
Ville Ahvenainen muistuttaa, että ravinto on yhtälailla tärkeä niin painoaan pudottavalle laihduttajalle kuin lihasmassaansa kasvattavalle body builderillekin. Ikäihmisillä taas lihakset kipeytyvät ja vaurioituvat herkemmin treenatessa - myös tämä on estettävissä oikeanlaisella ravinnolla. “Vaikka kuinka kovaa tai useasti treenaa salilla tai juoksee jumpilla, niin tuloksia ei saavuteta jos ruokavalio ei ole kunnossa. Lisäravinteet ovat hyvän ruokavalion täydentävä osa”, neuvoo Ville. Hän antaa peruskaavan noin puolitoista tuntia treenin jälkeen nautittavalle täyspainoiselle aterialle. Annoksen tulisi aina sisältää niin hiilihydraattia kuin proteiiniakin. Alla yksinkertaiset annoksen kokoamisohjeet (painot ovat raakapainoja)


Esimerkki naisille:
120g kanaa/lihaa/kalaa
50g riisiä/pastaa/perunaa
60g raejuustoa
150g kasviksia
Esimerkki miehille:
200g kanaa/lihaa/kalaa
80g pastaa/riisiä/perunaa
100g raejuustoa
150g kasviksia Ville haluaa korostaa myös veden juomisen tärkeyttä. Naisten tulisi juoda vähintään kaksi litraa päivässä ja miesten vastaavasti kolme litraa vettä vuorokaudessa. Treenipäivinä tarve on jopa litran enemmän. Vedenjuonti nopeuttaa aineenvaihduntaa - ilman vettä ei rasvakaan pala!
Milk is for babies - but water is for everyone. Älä unohda juoda vettä!
Haluaisin kuulla, olisiko teillä rakkaat lukijat ja asiakkaamme tarvetta erityiselle luennolle, jossa käsittelisimme ravintoa ja lisäravinteita yksityiskohtaisemmin? Muistattehan, että voitte aina myös esittää kysymyksiä ja kommentteja tämän blogin kautta.
Mutta nyt: se on perjantai ja baari on auki. Tervetuloa ‘lasilliselle’! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti