tiistai 19. helmikuuta 2019

Testissä pienryhmät CROSSI ja BODYWEIGHT


CROSSI

Tiistaisin klo: 17.00
Enintään 10 henkilöä/kerta

Crossin sisältö vaihtuu joka kerta. Sisältö koostuu kovista voimatreeneistä, tekniikkaosuuksista ja toiminnallisista harjoituksista. Treenit ovat monipuolisia ja todella kovia (sen huomaa kyllä seuraavana päivänä). 

Pienryhmää luotsaava Sonja suositteli lämmittelemään hyvin ennen tunnin alkua.. Noh, meinasin myöhästyä koko sessiosta, enkä kerinnyt lämmittelemään. Miksi? Yksi sana: taapero. Ei siitä sen enempää.

Sydän pamppaillen ja jalat vapisten riensin alkavalle tunnille. Jokainen, jolla on itsesuojeluvaistoa ja käynyt Sonjan B.E.A.S.T ulkotreenissä, tietää, että Sonjan käsittelyssä pieni pelko on ihan aiheellinen ja tervettä. Tämän lajin suola on itsensä ylittäminen ja ainakin minua se välillä pelottaa. Pääasia on kohdata se pelko, ja näyttää sille naama irveessä, kuka määrää!

Tällä kertaa tarjolla oli toiminnallinen lihakset ja sydän huutaa armoa-treeni, joka sisälsi kolme 10 minuutin settiä. Jokaisessa setissä oli kaksi tai kolme liikettä.
Vaikka määrä kuulostaa vähältä, treeni oli älyttömän kova. Sonja seurasi osallistujien tekniikkaa tarkasti ja sanoi heti jos korjattavaa oli. Treenin lopuksi oli vielä pudotussarja, jolla meistä otettiin vielä viimeisetkin mehut irti.


Treeni oli ihanan kamala! Ohjaajan tarkassa valmennuksessa ja kannustuksessa itsestään saa niin paljon enemmän irti! Vaikka yhdellä kerralla käynti on vain pintaraapaisu, opin jo nyt tekniikasta enemmän ja sain uutta potkua omiin treeneihin! 
Testikerralla ei kuvia oteltu, joten nämä ovat seuraavista treeneistä.
 

BODYWEIGHT

Maanantaisin klo: 17.00
Enintään 10 henkilöä

Bodyweight -ryhmän treenien sisältö on vaihteleva, mutta pääpaino on tyypillisimmissä kehonpaino liikkeissä, kuten erilaisissa kyykyissä, vatsalihasliikkeissä ja punnerruksissa. Treenit koostuvat toiminnallisista liikkeistä, jotka kehittävät voimaa, liikkuvuutta ja liikehallintaa. Vaikka harjoitukset tehdään omalla kehonpainolla, apuvälineitä käytetään parantamaan tekniikkaa, tuomaan haastetta ja lisäämään liikkeen tehokkuutta.

Odotin testituntia innolla, sillä olin jo suunnitellut lisääväni kehonhallinta treenejä omaan harjoittelukalenteriini. Odotin haastavaa tuntia ja sitä myös sain! Treeni koostui lämmittelystä ja noin puolen tunnin toiminnallisesta harjoituksesta: kyykkyjen, vatsalihasten ja punnerrusten eri variaatioista. 

Ennen jokaista treeni osiota, ohjaaja Pia näytti ja neuvoi liikkeet tarkasti. Treenin aikana Pia valmensi ja korjasi tekniikkaa, joka sai jokaisen liikkeen tuntumaan juuri siellä missä pitääkin. Lähes kaikki liikkeet olivat minulle uusia, vaikka olen aktiivisesti treenannut jo kuusi vuotta. Pääsin haastamaan kehoani aivan uudella tavalla. Alussa oli pientä kankeutta, mutta kun liikkeet tulivat joka kierroksella tutummiksi, alkoi treenikin luistaa. Yksi liike inspiroi minua ylitse muiden ja otinkin uudeksi tavoitteekseni opetella sammakko seisonnan (eng. Frog Stand). ⇩

Jostain se on aloitettava.KENELLE?

Sinä, joka kaipaat kovia treenejä ja monipuolisia haasteita. Äkkiä mukaan!

Sinä, joka olet jo tottunut treenaaja ja mielestäsi treenaat kovaa. Kokeile kuinka ohjaajan kannustuksella ja asiantuntemuksella saat treeniin ihan uuden otteen ja näkökulman.

Sinä, joka kaipaat vaihtelevuutta ja haluat haastaa kehoasi, lisätä liikkuvuutta ja notkeutta.

Sinä, joka pelkäät kovia treenejä, ja haluat pysyä mukavuus alueellasi. Tule ja koe, miltä itsensä ylittäminen tuntuu. Kohtaa pelkosi, anna kaikkesi ja tunne olevasi elossa. Psst, kehittyminen tapahtuu muuten hurjan nopeasti!

Suosittelisin näitä pienryhmiä ihan kaikille. Treenistä saa pienillä muutoksilla haastavamman tai kevyemmän ja ohjaajat räätälöivät liikkeet jokaiselle yksilölle sopiviksi.
Kokeilkaa rohkeasti uutta ja inspiroitukaa uusista treeneistä ja tekniikasta!
Ja muistakaa, tyä pystytte siihen!


KUINKA PÄÄSEN MUKAAN?

Molemmat pienryhmät toimivat samalla passilla, jonka saa ostettua Huuman vastaanotosta. Pienryhmät pyörivät toukokuun loppuun asti, joten mukaan kerkeää vielä vallan mainiosti!
Pienryhmäpassi sisältää 8 treenikertaa ja voit käydä kummassa ryhmässä tahansa. Haluatko käydä kaksi kertaa viikossa, vai kaksi kertaa kuukaudessa, jää sinun päätettäväksesi.

Hinta Huuman jäsenille 99 €
Hinta ei jäsenille 139 €

Ennen tätä testausta, tällaiselle tavalliselle (työttömälle) tallaajalle pienryhmäpassin hinta vaikutti hieman korkealta. Testauksen tuloksena olen ehdottomasti sitä mieltä, että pienryhmäpassi on hintansa väärti. Nämä kaksi kovin erilaista pienryhmää muodostavat mielestäni todella toimivan ja monipuolisen kokonaisuuden. 
Täytyy pitää mielessä, että nämä pienryhmät eivät ole pieniä ryhmäliikuntatunteja. Ohjaaja toimii jokaisen ryhmäläisen yksilövalmentaja. Osallistuin molemmille kursseille vain kerran, ja käteen jäi aivan uskomaton määrä uutta tietoa, taitoa ja inspiraatiota. Itse aijon karsia muista arjen menoistani, jotta saan tuon passin hankittua. Mielestäni ei ole mitään parempaa sijoituskohdetta kuin oma terveys, hyvinvointi ja laadukas arki. 

Jane

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti