keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Muutosten kevät

En pidä jäähyväisistä. En sitten ollenkaan. Ikävä kyllä sellaisten aika on taas koittanut. Peräti kaksi huumalaista jätti kuntokeskuksemme maaliskuun viimeisenä päivänä lähtiessään tavoittelemaan uusia unelmia.



Asiakkuuspäällikkömme Maikku Vahvanen hyppää kohti toisenlaisia haasteita. Hän tulee toimimaan projektikoordinaattorina hankkeessa juniorijalkapallon parissa. Personal trainer ja Fustra-yksilövalmentaja Dimtri Makarevits, tuttavallisemmin Dima, taas muuttaa takaisin Tallinnaan, Viroon toimimaan perheensä kuntosaliyrityksessä.

Maikun osalta jäähyväiset eivät onneksi ole aivan lopulliset, sillä Maikku on luvannut jatkaa Huumalla osa-aikaisesti ryhmäliikuntatunteja vetäen. Myöskään Diman suhteen ei olla valmiita luovuttamaan, vaan ekskursiota lahden toiselle puolelle on heti alettu suunnitella niin henkilökunnan kuin vakiasiakkaidenkin toimesta!

Maikku Vahvanen on minulle Huuman ruumiillistuma. Hän on täynnä ideoita - ja täynnä tietoa. Hänen lähtönsä on täten monelle meistä aika kova paikka. Muistan, että Maikku veti minulle ‘tourin’, eli esittelykierroksen, liittyessäni Huuman jäseneksi vuonna 2012. Hän kertoi asiantuntevasti ryhmäliikuntakattauksesta, joka tuntui huikealta aloittelevalle liikkujalle. Hän esitteli tilat kiireettä ja vastaili kaikkiin niihin kysymyksiin, joita nyt aloitteleva liikkuja voi kysyä. Maikku on ollut mukana Huuman alkutaipaleelta asti; vuonna 2010 hän aloitti ryhmäliikunnanohjaajana ja vuodesta 2011 hän jo toimikin täysipäiväisenä huumalaisena. Sittemmin Maikku on ottanut vastuuta niin myyntitiimistä, markkinoinnista kuin keskuksen päivittäisestä toiminnastakin.

Maikku myöntää, että työpaikasta on vaikea luopua, mutta hän lohduttautuu ajatuksella, että saa edelleen nauttia Huuman upeiden asiakkaiden seurasta ja talon fiiliksestä ryhmäliikuntatuntien myötä. “Parasta Huumassa on kodinomainen ja välitön fiilis niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin kesken.”
Maikku elementissään - kentän laidalla
Uudessa työssään Maikku on vastuussa hankkeesta, jonka hakijoina ovat Kotkan Nappulat, FC KTP, Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly sekä Sotek-säätiö. Kaksivuotisen hankkeen on rahoittanut Kotkan kaupunki sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö ja sen tavoitteena on saada erityisesti maahanmuuttajalapsia jalkapalloharrastuksen pariin, integroituen suomalaisiin lapsiin ja nuoriin. Tällainen ihmisläheinen, merkityksellinen työ on lähellä Maikun sydäntä - vaikka se ei olekaan ensimmäinen piirre, joka tästä kovasta bisnesnaisesta mieleen juolahtaa. Kuningas Jalkapallo lajina taas on ollut  Maikulle rakas aina. Ymmärrän siis, että mahdollisuus yhdistää nämä kaksi sydämen asiaa, sai hänet jättämään tutut ja turvalliset kuviot ja hyppäämään johonkin uuteen. Se menee varmasti hyvin, kun teet sitä mitä rakastat. Jatka unelmiesi tavoittelua!

Diman osalta kaikki alkoi Huuman kuntopiiristä syyskuussa 2014. Ja kyseistä lajia hän ohjasi vielä viimeisellä työviikollaankin. En varmasti ole aivan väärässä sanoessani, että juuri nämä kuntopiirin vakiokävijät tulevat Dimaa eniten ikävöimään. Diman aloittaminen kuntopiiriohjaajana oli eräänlainen kulttuurishokki varmasti puolin ja toisin. Dima ei ollut aikaisemmin ohjannut tunteja suomen kielellä eivätkä kuntopiiriläisetkään olleet tottuneet vierasperäiseen ohjaajaan. Dima toi kuntosalillemme kuitenkin ihanan lisämausteen ja hänen hymynsä on sulattanut monet sydämet. Hänestä tuli nopeasti kovin pidetty ohjaaja tunnilla kuin tunnilla. Itse olen osallistunut Diman kahvakuulatunneille ja väittäisin, että tirskunnan ja kihertelyn määrä oli tavanomaista runsaampaa juuri Diman ollessa puikoissa. Raamikas miesohjaaja on ollut harvinaista herkkua ryhmäliikuntatunneillamme!
Aina yhtä iloinen Dima
Dima on toiminut jo aikaisemmin Personal trainerina Pietarissa sekä Tallinnassa. Huuman hän löysi itse asuttuaan Kotkassa melkein vuoden päivät. “Uudenlainen ympäristö Kotkassa on ollut viihtyisä”, Dima toteaa. Taloon tultuaan hän sai Fustra-koulutuksen, josta on ollut lisäarvoa hänen osaamiseensa. Dima kiittääkin Huumaa saamastaan työkokemuksesta ja hän on myös kiitollinen kaikista työkavereistaan - asiakkaista puhumattakaan. “Kaikki on sujunut hienosti ilman ongelmia niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin kanssa. Olemme kuin yksi iso perhe. Huumalla on paras henkilökunta ja parhaat asiakkaat”, Dima ylistää. Tsempit kaikille asiakkaillemme Dima lähettää muistuttaen pitämään mielessä omat tavoitteet. Kun on tavoite, on jotain mitä pyrkiä saavuttamaan. “Pitää muistaa, miksi tätä teet”, hän toteaa. Tällä ohjeella varmasti jaksaakin ponnistaa sieltä sohvan pohjalta vähän vaikeampanakin päivänä.  

Dima jatkaa siis töitä perheen kuntosaliyrityksessä Tallinnassa. Hän arvelee työnkuvansa hieman muuttuvan, sillä jatkossa hän ei tule toimimaan vain Personal trainerina tai liikunnanohjaajana vaan kaikki kuntosalin työt ja tehtävät kuuluvat mukaan vastuun kantamiseen. Töitä ja tekemistä tulee siis riittämään. Toivotan täten omalta osaltani onnea ja menestystä uusiin haasteisiin! Meillä kaikilla tulee sinua ikävä.
Lempisanontani espanjaksi - vapaasti suomennettuna: 'Ilman muutoksia ei olisi perhosiakaan'.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti